NVM
Vastgoed Certificaat
NWWI
FUNDA

Taxatie

U heeft een woning gekocht of u gaat uw hypotheek oversluiten.

Taxaties
Het uitvoeren van een taxatie is een vak apart. Doordat wij zijn aangesloten bij de NVM en tevens ingeschreven zijn in de registers van erkend taxateurs, het Vastgoedcert en het NRVT, bent u bij Buisman Makelaars ook voor een taxatierapport aan het juiste adres.

Een taxatierapport kunt u nodig hebben in de volgende situaties:

Het aanvragen van een hypotheek
U heeft uw droomwoning gevonden en bent bij de hypotheekadviseur geweest, toch heeft u dan nog een taxatierapport nodig. U vraagt zich misschien af, waarom? Eigenlijk is het heel eenvoudig. Het taxatierapport dient ervoor om uw hypotheekverstrekker duidelijkheid te geven in de waarde van de door u gekochte woning en deze taxatie dient te geschieden door een erkend en onafhankelijk taxateur.

Waardering ten behoeve van successierechten
In het geval van overlijden waarbij een woning wordt nagelaten, is het van belang om een taxatie te laten verrichten, de woning maakt immers deel uit van de nalatenschap. De persoon die belast is met de afwikkeling van de nalatenschap, de executeur testamentair, dient dan bij de belastingaangifte de waarde op te geven. Aan de hand van de waarde wordt dan de juiste heffing voor de te betalen successierechten bepaald. Achteraf kan de belastingdienst vragen stellen, of u een naheffing opleggen. Een taxatierapport van een erkend taxateur kan dan uitsluitsel geven.

Verkoop aan uw kind(eren)
Het komt voor dat ouders de woning aan hun kinderen willen verkopen. In dat geval kan een taxatie uitkomst bieden om tot een realistisch waardeoordeel te komen. U wilt immers niet teveel aan uw kind rekenen voor de woning.

Algemeen
Het uitvoeren van een taxatie vereist vakmanschap en ervaring. Buisman Makelaars is beëdigd als taxateur door de NVM, ingeschreven in de registers van Vastgoedcert en het NRVT tevens aangesloten bij het NWWI. Zo bent u verzekerd van een gedegen taxatierapport dat aan alle wettelijke eisen voldoet.

Contact
Voor het aanvragen van een offerte voor een taxatierapport van uw woning (of appartement) in Lelystad of Almere kunt u gebruik maken van ons contactformulier onderaan deze pagina, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Telefonisch een afspraak maken is natuurlijk ook mogelijk.

Kantoor Almere: 036-8200282
Kantoor Lelystad: 0320-202040

contactformulier

Gratis waardebepaling

Wat kan Buisman Makelaars voor mij betekenen bij de verkoop van mijn woning?

Lees meer Verkoopmakelaar

Aankoopmakelaar

Ik heb mijn droomhuis gevonden, maar hoe nu verder? Een aankoopmakelaar!

Lees meer Aankoopmakelaar

Taxaties

U heeft een woning gekocht of u gaat uw hypotheek oversluiten.

Lees meer Taxatie

Hypotheken

Hoeveel kan ik eigenlijk lenen en kan ik dat wel betalen?

Lees meer Hypotheken